Γιατί δεν γυμνάζεσαι;

 

δικαιολογίες...

δικαιολογίες...

Η πιο συνηθισμένη δικαιολογία, για να μη γυμναστείς είναι η

έλλειψη χρόνου

Είσαι, πραγματικά, τόσο απασχολημένος, που η γυμναστική να μην αποτελεί προτεραιότητα;

Αν χρησιμοποιείς, συχνά, την έλλειψη χρόνου ως δικαιολογία για την απουσία σου από τη γυμναστική, σου δίνουμε μερικούς τρόπους, για να δεις τι πραγματικά συμβαίνει:

1)Συμπλήρωσε με αντικειμενικότητα μία λίστα με 10 στοιχεία, που είναι πολύ σημαντικά για σένα (πράγματα που αγαπάς και σε ενδιαφέρει να κάνεις περισσότερο), κατά σειρά σπουδαιότητας.

2)Γράψε τις 10 δραστηριότητες που ξοδεύεις το χρόνο σου.

3)Κοίταξε τη δεύτερη λίστα και σημείωσε τις δραστηριότητες από τις οποίες μπορείς να ξεκλέψεις 10 λεπτά μέσα στην ημέρα. Υπολόγισε πράγματα, όπως περιμένω στην ουρά, μιλάω στο τηλέφωνο, είμαι κολλημένος στην κίνηση, παρακολουθώ τηλεόραση κλπ.

4)Σημείωσε  δίπλα σε κάθε μία, πόσο χρόνο ξοδεύεις και φτιάξε μια τρίτη λίστα με το χρόνο που χάνεις καθημερινά.

5) Άθροισε το χρόνο και βγάλε ένα κατά μέσο όρο ημερήσιο σύνολο.

6)Σύγκρινε την 1η με τη 2η λίστα.

Αφιερώνεις τον περισσότερο χρόνο σου σε ό, τι θεωρείς σημαντικό;

Μήπως πιάνεις τον εαυτό σου να ξοδεύει χρόνο σε πράγματα που δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία; Αν οι δύο λίστες δεν ταιριάζουν μεταξύ τους θετικά, τότε είναι καιρός να βάλεις νέες προτεραιότητες.

7) Τώρακοίταξε την 3η λίστα.

Ο σκοπός αυτού του test είναι διπλός.

Α.Δείχνει ότι όλοι μας χάνουμε χρόνο. Βέβαια, το επιθυμητό δεν είναι να τρέχουμε πανικόβλητοι χωρίς λεπτό ξεκούρασης. Παρ' όλα αυτά, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει χρόνος, για να προσφέρεις κάτι ουσιαστικό και ωφέλιμο στον εαυτό σου.

Υπάρχει, δηλαδή, χρόνος για γυμναστική!

Είναι, απλώς, θέμα επιλογών και απόφασης.

Β.Δείχνει ότι προγραμματίζοντας την ημέρα σου πιο συνετά μπορείς να κερδίσεις ελεύθερο χρόνο, που μπορείς να αφιερώσεις σε κάποιες άλλες δραστηριότητες.

Το ερώτημα είναι:

Πόσο πραγματικά εκτιμάς τον εαυτό σου;

Αν γεμίζεις ασφυκτικά την ημέρα σου και δεν υπάρχει πραγματικός χρόνος για σένα, τότε πιέζεσαι υπερβολικά και πάνω από τα ανθρώπινα όρια. Το σώμα και το μυαλό σου χρειάζονται εξάσκηση και ξεκούραση, για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση. Ρύθμισε το χρόνο σου και βρες τον τρόπο να εισάγεις τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητα σου.

ΓυμνάσουΚάθε μέρα...Take an Action!

 ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ