Πώς πρέπει να ξεκινήσω την γυμναστική;

Πριν ξεκινήσεις, συμβουλέψου το γυμναστή σου και (αν χρειάζεται) το γιατρό σου. Μια εκτίμηση της φυσικής σου κατάστασης, πριν την άσκηση, θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις με τον ασφαλέστερο και πιο κατάλληλο τρόπο.

Στη συνέχεια, ο σύμβουλος fitness θα σε βοηθήσει να καθορίσεις τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεμους στόχους σου. Η κατάκτηση των στόχων αυξάνει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση σου. Μην ανησυχείς, αν αισθάνεσαι λίγο νευρικός που θα ξεκινήσεις ένα πρόγραμμα γυμναστικής.

 Συγκεντρώσου στις ακόλουθες παραμέτρους:

1. Βελτίωση της αερόβιας ικανότητας: Οι επιλογές σου για αερόβια άσκηση είναι πάρα πολλές. Ποδήλατο, περπάτημα, χορός, aerobic, κολύμπι είναι μερικές από αυτές. Προσπάθησε να κάνεις 30 λεπτά αερόβια άσκηση την ημέρα τουλάχιστον τρεις (3) φορές την εβδομάδα, προκειμένου να μειώσεις το ποσοστό λίπους και να αυξήσεις την ισορροπία και την κινητικότητα σου.

2. Η βελτίωση της δύναμης: Με τη μυϊκή τόνωση, βελτιώνεις τη στάση του σώματος σου.

3. Βελτίωση ευλυγισίας: Πρέπει να κάνεις ασκήσεις ευλυγισίας με ένα αργό, σταθερό τρόπο, κρατώντας τη διάταση για, τουλάχιστον, 20 δευτερόλεπτα. Βεβαιώσου ότι νοιώθεις τους μυς να τεντώνονται και όχι τις αρθρώσεις. Είναι καλό να κάνεις διατάσεις, καθημερινά, με μεγάλη προσοχή και κάτω από τις συμβουλές των ειδικών. Συστήνονται διατάσεις για το πίσω μέρος των ποδιών, τη ράχη και τους ώμους. Καλό είναι να γίνονται στο τέλος της προπόνησης.

Γυμνάσου κάθε μέρα… Take an Action!

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ