Απόδραση από το Αλκατράζ

Μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες μου, είναι η «Απόδραση απ’ το ΑΛΚΑΤΡΑΖ». Πω, Πω… τι εργάρα!

Εδώ όμως δεν θα σας εξιστορήσω την ταινία, αλλά θα σας αναφέρω ένα στιγμιότυπο κατά το οποίο δείχνει τους κρατούμενους στον προαύλιο χώρο να γυμνάζονται!

Απίστευτα ιδρωμένα κορμιά να σηκώνουν βάρη. Σκληρά, φυσικά ανεπτυγμένα σώματα. Και εδώ να αναφέρω ότι η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Η μεταφορά της ιστορίας ενός τρόφιμου-κατάδικου στη μεγάλη οθόνη. Ο ήρωας του έργου γράφει στο βιβλίο-αυτοβιογραφία του σχετικά με την εκγύμναση:

«συνηθίζαμε να προπονούμαστε 3 φορές την εβδομάδα, μόνο με τον βασικό εξοπλισμό που διαθέταμε. Με μονόζυγο, δίζυγο, μπάρες και αλτήρες. Δεν υπήρχαν μηχανήματα, δεν είχαμε πρόσβαση στα συμπληρώματα, δεν παίρναμε αναβολικά. Το μόνο που μας έδινε χαρά, ήταν η προσμονή της προπόνησης. Τα δυνατότερα και ομορφότερα σώματα χτίστηκαν στη φυλακή».

Που θέλω να καταλήξω φίλοι-φίλες μου; Ότι τα πάντα έχουν ειπωθεί και ανακαλυφθεί τουλάχιστον 30-50 χρόνια νωρίτερα. Σήμερα απλά γίνονται ανακαλύψεις στην τεχνολογική εξέλιξη. Όλη η γνώση όμως είναι παρελθοντική και απλά αναβιώνεται ή αναμασάται.

Έτσι και στη γυμναστική. Στις φυλακές πράγματι συναντά κανείς τα πιο ρωμαλέα-σκληρά κορμιά. Και όλα αυτά τα αποτελέσματα μόνο με 3 γεύματα άθλια (σε ποιότητα και ποσότητα). Χωρίς να υπολογίζουν θερμίδες, πρωτεΐνες, λιπαρά. Χωρίς σνακ, ορρό γάλακτος, κρεατίνη, μεταπροπονητικό ρόφημα. Μόνο με σκληρή προπόνηση πέρα από τα όρια.

Όσα συνεχώς θα αναφέρω στο προσωπικό μου blog δεν πρόκειται να τα βρείτε στα περιοδικά του χώρου ή ως προτεινόμενα προγράμματα των γυμναστηρίων. Η άγνοια και το συμφέρον βασιλεύουν παντού. Το 30% των Ελλήνων γυμνάζεται σε γυμναστήριο και αποτελέσματα δεν βλέπουν. Και πώς να δουν όταν υπάρχει λάθος καθοδήγηση;

Επειδή, θέλω οι κόποι σας να ανταμείβονται σύντομα (το αργότερο σε 3 μήνες) σας δίνω ένα πρόγραμμα των φυλακών.

 ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΑΛΚΑΤΡΑΖ

1) Στρατιωτικές πιέσεις (millitary press): 3 x 10

2) Πιέσεις στον οριζόντιο πάγκο (Bench press): 3 x 12

3) Σκυφτή κωπηλατική με μπάρα (Bent over rowing): 2 x 15

4) Κάμψεις δικεφάλων με μπάρα (Standing curl): 2 x 10

5) Σκουώτ (Parallel squat): 1 x 20

6) Πουλ-όβερ με αλτήρα (Pullovers): 1 x 20

7) Άρσεις θανάτου τεντωμένα πόδια (Stiff-legged dead lift): 1 x 15

8) Ρόδα κοιλιακών (ab wheel): 2 x15-25

 Επεξηγήσεις:

  • Το πρόγραμμα εκτελείται για τους προχωρημένους μέρα παρά μέρα (π.χ.: ΔΕΥΤΕΡΑ –ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) και για τους αρχάριους κάθε 3-4 ημέρες (π.χ.: ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΕΜΠΤΗ).
  • Οι επαναλήψεις σε κάθε σετ είναι το μέγιστο δυνατό. Δεν λουφάρουμε!
  • Μόλις συμπληρωθούν οι απαιτούμενες επαναλήψεις σε όλα τα σετ, αυξάνουμε το βάρος στην επόμενη προπόνηση +2,5kg.
  • Τα διαλείμματα ανάμεσα στα σετ είναι 1min εκτός από τα σκουώτ και τις άρσεις θανάτου όπου είναι 5min.
  • Στο τέλος κάνουμε αποθεραπεία 5min και διατάσεις άλλα 5min.
  • Στο σκουώτ εκτελούμε 20 επαναλήψεις με το βάρος που φυσιολογικά μπορούμε να εκτελέσουμε 10 επαναλήψεις. Ξέρω είναι πολύ δύσκολα! Αλλά θέλεις κορμί σκληρό σαν ΑΛΚΑΤΡΑΖ ή μήπως όχι?

Και μην ξεχνάς τα 4 μυστικά σου όπλα:

  • Βαριά προπόνηση
  • Πολύ ξεκούραση
  • 8-10 ώρες ύπνο ημερησίως
  • Τρώγε σαν γίγαντας

Άντε και καλή Απόδραση!

Γυμνάσου κάθε μέρα…Take an Action!

 ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ