Έλεγχος της σκέψης

Γιατί Πρέπει να Μάθω να Ελέγχω τις Σκέψεις μου;

Για δύο λόγους:

Δεν μπορείτε να ελέγξετε το περιβάλλον σας, τον καιρό ή τις απόψεις των άλλων ανθρώπων για το άτομο σας. Το μοναδικό – και σημαντικότερο – πράγμα που μπορείτε να ελέγξετε πλήρως είναι οι σκέψεις σας.

Οι εξωγενείς παράγοντες δεν ευθύνονται για την ευτυχία μας!

Σκεφτόμαστε: «Αν είχα το Χ, θα ήμουν ευτυχισμένος!». Λάθος, θα ήμουν ευτυχισμένος για είκοσι τέσσερις ώρες περίπου, και μετά θα έβρισκα κάτι άλλο για να … τρώγομαι με τα ρούχα μου! Εύχομαι να είχα μια καινούρια Πόρσε και ξαφνικά, πέφτει από τον ουρανό και προσγειώνεται μπροστά στο σπίτι μου. Πλέω σε πελάγη ευτυχίας. Πηγαίνω με την Πόρσε μου στο σουπερμάρκετ, αλλά στο πάρκινγκ ένα παιδί της επιτίθεται με ένα καροτσάκι. Τώρα σκέφτομαι: «Δεν θα ηρεμήσω μέχρι να πιάσω στα χέρια μου αυτόν τον αλήτη!».

Θυμηθείτε κάποιο περιστατικό που σας ενόχλησε κατά την περσμένη εβδομάδα: Ήσασταν μποτιλιαρισμένος στην κίνηση επί ώρες, ο φίλος σας ξέχασε τα γενέθλια σας, χάσατε το πορτοφόλι σας. Συνειδητοποιήστε ότι δεν σας ενόχλησε το γεγονός, αλλά οι σκέψεις σας για το γεγονός. Σκέφτεστε: «Μα όλοι στη θέση μου θα αναστατώνονταν». Λάθος. Όχι όλοι, οι περισσότεροι. Όλη μας τη ζωή μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε με έναν συγκεκριμένο τρόπο για κάθε κατάσταση. Η δυστυχία μας οφείλεται στις σκέψεις μας – αλλά ξεχνάμε ότι μπορούμε να τις αλλάξουμε.

Με δύο λόγια

Οι σκέψεις σας επηρεάζουν τα συναισθήματα σας. Μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας αλλάζοντας τις σκέψεις σας.

Andrew Matthews