Ο Δρόμος του Πλούτου...

Ο δρόμος του πλούτου είναι μονόδρομος.

Δεν υπάρχουν δύο δρόμοι γι' αυτό.

Είτε κατευθύνεσαι προς τη στέρηση, είτε προς τον πλούτο. Ο άνθρωπος με την πλούσια συνείδηση κι αυτός με τη φτωχή, δεν βαδίζουν τον ίδιο πνευματικό δρόμο.
Υπάρχουν άφθονα εφόδια, θεϊκά σχεδιασμένα για τον καθένα. Ο πλούσιος τα επιλέγει, καθώς οι πλούσιες σκέψεις παράγουν πλούσιο περιβάλλον.

Άλλαξε τις σκέψεις σου κι εν ριπή οφθαλμού θ' αλλάξουν όλες οι καταστάσεις σου. Ο κόσμος σου είναι κόσμος κρυσταλλωμένων ιδεών, κρυσταλλωμένων λέξεων.

Αργά ή γρήγορα δρέπεις τους καρπούς των λογιών και των σκέψεων.

«τα λόγια είναι σώματα ή δυνάμεις που κινούνται σπειροειδώς κι επιστρέφουν στον κατάλληλο χρόνο, για να διασταυρωθούν με τις ζωές των δημιουργών τους». Αυτοί που πάντα συζητάνε για έλλειψη και περιορισμούς, δρέπουν έλλειψη και περιορισμούς.

Δεν μπορείς να εισέλθεις στο Βασίλειο του Πλούτου θρηνολογώντας την αφθονία σου.

Η δοξολογία και η ευχαριστία ανοίγουν τις πύλες, καθόσον η προσδοκία πάντα νικάει.

Φυσικά ο νόμος είναι απρόσωπος, οπότε κι ένας ανέντιμος με πλούσιες σκέψεις, θα προσελκύσει πλούτη. Αλλά «κάτι ανέντιμα αποκτημένο, έχει πάντα κακή τύχη», όπως λέει ο Σαίξπηρ. Θα είναι μικρής διάρκειας και δεν θα φέρει ευτυχία.

Χρειάζεται απλώς να διαβάσουμε τις εφημερίδες, για να δούμε ότι ο δρόμος του παραβάτη είναι σκληρός.

Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να εκφράζεις τις επιθυμίες σου σωστά στην Συμπαντική Πηγή, ζητώντας αυτό που είναι δικό σου από θείο δικαίωμα, μέσω χάρης, με τέλειο τρόπο.

Κάποιοι προσελκύουν ευημερία, αλλά δεν μπορούν να τη διατηρήσουν. Μερικές φορές αλλάζουν γνώμη, ή τη χάνουν εξ' αιτίας του φόβου και της ανησυχίας.

Έτσι , κάθε μέρα επίλεξε τα σωστά λόγια και τις σωστές σκέψεις.

Ο Χριστός, είπε: «Από τα λόγια σου δικαιώνεσαι και από τα λόγια σου καταδικάζεσαι».

Ας φανταστούμε τους εαυτούς μας πλούσιους, υγιείς κι ευτυχισμένους. Ας φανταστούμε όλες μας τις υποθέσεις σε Θεϊκή τάξη, αλλά ας αφήσουμε τον τρόπο της εκπλήρωσης στην Άπειρη Ευφυΐα.

«Αυτός διαθέτει όπλα που δεν τα γνωρίζεις», Αυτός έχει κανάλια που θα σε εκπλήξουν.

Ένα από τα σημαντικότερα εδάφια στον 23ο ψαλμό είναι:

«Προετοίμασε τραπέζι για μένα, παρουσία των εχθρών σου».
Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και στην παρουσία των εχθρικών καταστάσεων, που προέρχονται από τις αμφιβολίες, τους φόβους ή τις βαρυγκώμιες σου, μια διέξοδος είναι έτοιμη για σένα.

Ο Κύριος είναι ο Ποιμήν μου• δεν θα στερηθώ ποτέ!

Florence Scovel Shinn (1940)