Το θαύμα της αγάπης!

Είναι δύσκολο ίσως να το θυμόμαστε πάντοτε, αλλά δεν παύει να είναι αλήθεια ότι λίγο νωρίτερα στη ζωή μας, υπήρξαμε παιδιά. Τα περισσότερα παιδιά, έχουν μια πίστη ακλόνητη. Η χαρά είναι μια φυσική κατάσταση. Σπάνια στενοχωριούνται. Γελούν και παίζουν πολύ. Ζουν σ' ένα θαυμαστό και γεμάτο προσδοκίες κόσμο, όπου τα θαύματα είναι συνηθισμένα και ατέλειωτα.

Στην πραγματικότητα, τίποτε δεν άλλαξε τώρα που μεγαλώσαμε, εκτός από τη στάση μας, το φέρσιμο μας και τον τρόπο που επιλέγουμε να βλέπουμε τα πράγματα. Το θαύμα, το μυστήριο, η μαγεία, όλες οι πηγές της διασκέδασης βρίσκονται ακόμα εκεί, στη θέση τους, αρκεί να τις κοιτάξουμε.

Τα θαύματα μπορούν να συμβούν οπουδήποτε. Όταν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά• όταν χρόνια εχθρότητας και μνησικακίας εξαφανίζονται με μια εκδήλωση συμπάθειας• όταν η αδιαφορία υποχωρεί και χάνεται μπροστά στο απλωμένο χέρι της συμπαράστασης και της βοήθειας• όταν μια ανθρώπινη ζωή αλλάζει από μια απλή πράξη αγάπης – όλα αυτά, πραγματικά, είναι θαύματα.

Σ' έναν κόσμο όπου η απαισιοδοξία και ο κυνισμός έχουν αποκτήσει ειδική αξία, το «όλα μπορούν να γίνουν» είναι ένα αναζωογονητικό και ελπιδοφόρο μήνυμα.

Την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε ένα θαύμα, μην περιμένετε να συμβεί μόνο του. Έχετε τη δύναμη να το δημιουργήσετε.

 

Λεό Μπουσκάλια, Γεννημένοι για την Αγάπη