Αγάπη και νέο ξεκίνημα

Η ουσία της ζωής είναι η ανανέωση. Αν είμαστε πραγματικά ζωντανοί και δραστήριοι, ξαναγεννιόμαστε κάθε μέρα. Είναι αδύνατο να αφομοιώσουμε ακόμα και το πιο ασήμαντο πράγμα και να παραμείνουμε ανεπηρέαστοι. Κάθε στιγμή και κάθε λεπτό μας προσφέρουν τη δυνατότητα για ανανέωση και ανακάλυψη, για αναγνώριση και πραγματοποίηση, για νέες ευκαιρίες ν' αγαπήσουμε και ν' αγαπηθούμε.

Περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας, από μέρα σε μέρα, ανάμεσα στους ίδιους ανθρώπους. Στην επιφάνεια, όλος αυτός ο κόσμος που μας περιβάλλει, μας φαίνεται αμετάβλητος, ανάλλαχτος. Δεν περνά από το νου μας ότι ίσως κάτω από την επιφάνεια, κάτω από την εξωτερικότητα του, ένας ολόκληρος κόσμος αλλαγής μπορεί να αναδύεται και να ανοίγει τα δικά του ρυάκια, χωρίς να το παρατηρήσουμε και να το εκτιμήσουμε.

Ακόμα κι αν αντιστεκόμαστε στην αλλαγή, είναι σίγουρο ότι από τη στιγμή που γεννιόμαστε μπαίνουμε σε μια αναπόδραστη πορεία προς το θάνατο. Δεν είναι μυστικό ότι το σώμα μας μετέρχεται δραματικές μεταβολές. Το ίδιο φανερό είναι ότι και το μυαλό μας, οι κρίσεις μας, οι προτιμήσεις μας, τα πιστεύω και τα όνειρα μας, αλλάζουν κι αυτά και μεταβάλλονται καθημερινά.

Οι εραστές ξέρουν ότι ποτέ δεν μπορούν να υποθέσουν οτιδήποτε για τους ανθρώπους που αγαπούν. Πρέπει να επιτρέπουν σε κάθε άτομο, σε κάθε πράγμα, σε κάθε μέρα και κάθε στιγμή να πουν τη δική τους ιστορία. Ξέρουν πως οι αισθήσεις τους μπορεί να τους προδώσουν, αλλά έχουν επίγνωση ότι μέσα από την αγάπη ενθαρρύνονται να αποδεχτούν ότι ολόκληρη η ζωή μπορεί να είναι γεμάτη από νέα ξεκινήματα.

Λεό Μπουσκάλια, Γεννημένοι για την Αγάπη