Ευτυχία για το σώμα

Για να είσαι ευτυχισμένος θα πρέπει να μπορείς να συντονίζεσαι συστηματικά με τη σοφία του σώματος σου. Το να γνωρίζεις πότε πρέπει να ξεκουραστείς, να πιείς νερό, να κοιμηθείς, να κάνεις μπάνιο, κτλ – είναι δραστηριότητες που μας θρέφουν και μας διατηρούν σε ισορροπία – είναι συνήθεια που μπορούμε να αναπτύξουμε όλοι μας. Το σώμα μας ξέρει ακριβώς τι είναι καλύτερο για εμάς κάθε στιγμή, απλά εμείς πολύ σπάνια το ακούμε. Όταν αρχίζουμε να αγαπάμε το σώμα μας και να εμπιστευόμαστε τη σοφία του, τότε έχουμε «την αρχή μιας όμορφης φιλίας» η οποία κάνει τα κύτταρα μας απείρως πιο ευτυχισμένα.

Είναι καλό να υπάρχει μια Σωματική Ομιλία.
Συντονίζεται κανείς πολύ εύκολα με το σώμα του εάν σε οποιαδήποτε στιγμή ρωτάμε τον εαυτό μας: Αυτό θέλει και χρειάζεται πραγματικά το σώμα μου; Ή Για τι πράγμα πεινάω; Κτλ...

Αν ακούτε με προσοχή, το σώμα σας θα μπορεί να σας πει τι είναι καλύτερο για την υγεία και την ευτυχία σας σε κάθε περίπτωση. Όταν επιλέγετε συστηματικά τα πράγματα που επιφέρουν κατάσταση διαστολής, θα ενισχυθεί δραστικά η εμπειρία της ευτυχίας και ευεξίας.

Marci Shimoff, Ευτυχία... με βήματα απλά