Υγεία και Πνευματικότητα

Είμαστε πολύ περισσότερο από ταυλικά σώματα μας. Διαθέτουμε διαφορετικά «σώματα», πολλών επιπέδων, που λίγοι άνθρωποι σήμερα μπορούν να καταλάβουν. Παρ’ όλα αυτά, η απλότητα και η μοναδικότητα της ζωής είναι ορατή μόνο και όταν κάποιος αντιλαμβάνεται το νόημα της συνειδητότητας.

Στην πραγματικότητα, είμαστε απλή συνειδητότητα, χωρίς σκέψεις και συναισθήματα. Αυτός είναι ο «αληθινός εαυτός» που πάντα παλεύει να φανερωθεί ανεξαρτήτως των εμπειριών που βιώνουμε στον εξωτερικό μας κόσμο. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε από τον αληθινό εαυτό μας-συνειδητότητα, που πάντα παρατηρεί αυτό που το μυαλό μας και τα συναισθήματα μας δημιουργούν. Αυτός ο εαυτός είναι ο παρατηρητής όλων των δρώμενων. Παρόλο που πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ψυχοτρόπες ουσίες (μαριχουάνα, χασίς, LSD, ecstasy) ή αλκοόλ, στην προσπάθεια τους να κρυφτούν από τον πραγματικό εαυτό τους, αυτό είναι αδύνατο. Η συνειδητότητα σας είναι το μοναδικό πράγμα το οποίο δεν μπορείτε ούτε να «σκοτώσετε» ούτε να ξεφορτωθείτε. Η συνειδητότητα δεν πεθαίνει. Αποτελεί κομμάτι του εαυτού το οποίο μπορεί να ανέλθει σε ανώτερα επίπεδα, χωρίς όρια.

Σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη, που δέχεται ότι «σκέφτομαι, άρα υπάρχω» αυτό στην πραγματικότητα δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει. Γινόμαστε η ίδια συνειδητότητα, όταν παύουμε να σκεφτόμαστε, να προγραμματίζουμε και να επιθυμούμε. Στη σημερινή πραγματικότητα, δυστυχώς είμαστε αλυσοδεμένοι στις σκέψεις μας, στα αισθήματα και στις επιθυμίες μας, ανάλογα με την ενέργεια που σπαταλάμε σε αυτές. Αυτό όμως το γεγονός δεν συνέβαινε πάντα. Θυμάστε πως ήταν όταν ήμασταν παιδιά; Ο χρόνος όπως τον αντιλαμβανόμαστε σήμερα, δεν υπήρχε για εμάς. Απλά παίζαμε όλη την ημέρα, μέχρι ξαφνικά η μητέρα μας να μας καλέσει για φαγητό.

Η συνειδητότητα ή η επίγνωση είναι η δύναμη της ζωής, που βιώνει και ακτινοβολεί σε όλα. Η πραγματική υγεία είναι αποτέλεσμα της ολιστικής αντιμετώπισης. Αυτό σημαίνει ότι σώμα, νους, ψυχή βρίσκονται πάντα σε αρμονία με αυτή τη συνειδητότητα ή με την επίγνωση και με τον δημιουργό. Οι ασθένειες και η τοξίνωση που βιώνουμε σήμερα είναι δικό μας δημιούργημα. Δεδομένου ότι εμείς είμαστε οι υπαίτιοι για όλα, με τον σύγχρονο τρόπο ζωής μας, με την διατροφή μας και με τις σκέψεις μας, εμείς οι ίδιοι είμαστε αυτοί που καλούμαστε να τις αντιστρέψουμε. Μπορούμε και πρέπει να αναγεννήσουμε το σώμα και το πνεύμα.

 Robert Morse, N.D.