Ενεργειακά «Βαμπίρ»

Ενεργειακά βαμπίρ ονομάζω όσους ανθρώπους επιζητούν τη συντροφιά μας, για να ρουφήξουν ενέργεια. Είναι άνθρωποι οι οποίοι τρέφονται από τη δοτικότητά μας και κολλούν επάνω μας σα βδέλλες. Κατόπιν, απομακρύνονται ανανεωμένοι και αναζωογονημένοι, ενώ έχουν αφήσει πίσω τους εμάς... τους ανθρώπους που δεν ξέρουμε να λέμε «ΟΧΙ», στραγγισμένους ενεργειακά. Και κατόπιν, πτώματα σέρνουμε το κορμί μας, για να μας ξεματιάσει η γειτόνισσα.

Εάν θέλεις την υγεία σου και την ψυχική γαλήνη, απόφυγε ανθρώπους και περιβάλλον που γκρινιάζουν, κουτσομπολεύουν, ανθρώπους που, συνεχώς, παραπονιούνται, που συνεχώς, κατηγορούν τους άλλους και που πάντα αναζητούν να βρουν στους άλλους ελαττώματα. Ενεργειακά βαμπίρ είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν χρόνο για τον εαυτό τους, όσοι τσιγκουνεύονται, όσοι ζηλεύουν, όσοι μισούν, όσοι εκμεταλλεύονται καταστάσεις για δικό τους όφελος. Τα ενεργειακά βαμπίρ δε ζητούν ποτέ συγγνώμη, τα ξέρουν όλα, μονίμως φλυαρούν, λογομαχούν για το παραμικρό αίτιο και, κυρίως, έχουν την τάση να λένε πολλά ψέματα. Βαμπίρ είναι και όσοι μιλούν συνεχώς για τον εαυτό τους, τις ατυχίες της ζωής τους, υπερτονίζουν τα προβλήματα υγείας τους και γενικώς είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξοι. Αγαπούν την ύλη, έχουν ένα σωρό ανασφάλειες και ποτέ μα ποτέ δεν αναφέρονται κολακευτικά για κάποιον άλλον.

Και, όμως, το μεδούλι της ζωής βρίσκεται στην αισιοδοξία και στις θετικές σκέψεις. Καλλιέργησε τα, λοιπόν, όσο πιο συστηματικά μπορείς. Προσπάθησε να βλέπεις και να αποκαλύπτεις την καλή όψη ανθρώπων και περιστατικών και περίμενε με υπομονή και επιμονή για το καλύτερο. Όταν θα έρθει η ώρα του κακού – συμφοράς, τότε θα έχεις όλο το χρόνο, για να στενοχωρηθείς και να το αντιμετωπίσεις.

Μην προεξοφλείς τα δυσάρεστα γεγονότα, γιατί ΕΣΥ με τη σκέψη σου και μόνο τα έλκεις. Απ' ότι φοβάσαι, δε γλιτώνεις...

Απόφυγε εργασία και επάγγελμα που δεν τα αγαπάς, που τα θεωρείς δουλεία – αγγαρεία. Εάν κοιτάς το ρολόι σου, περιμένοντας πότε θα σχολάσεις, τότε αυτή η δουλειά δεν είναι για εσένα. Σου αρρωσταίνει την ψυχή. Δεν το βλέπεις;

Εάν θεωρείς (λόγω υποχρεώσεων) ότι σου είναι αδύνατον να αλλάξεις την τωρινή σου κατάσταση, τότε συμβιβάσου. Αποδέξου το γεγονός ως απαραίτητο εφόδιο στην πνευματική σου εξέλιξη. Άλλαξε την οπτική σου για την εργασία σου. Αγάπησε τη δουλειά σου. Δες ότι με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετείς τους συνανθρώπους σου ή ότι προσφέρεις στην κοινωνία για τα όσα υλικά αγαθά απολαμβάνεις στη ζωή σου.

Σπάρτακος 
Απόσπασμα από το Βιβλίο μου "Πρωτόκολλο Υγείας", Εκδόσεις: Μεταμόρφωση

http://www.metamorphosibooks.gr/books/protokollo-ygeias