Είμαι «Δικτάτορας»

Μερικοί από εσάς με χαρακτηρίζουν ακραίο. Ε, ναι λοιπόν! Όταν πρόκειται για την υγεία, γίνομαι ακραίος. Το «μέτρoν άριστον», δε με ικανοποιεί, καθώς θεωρώ ότι είναι λύση για ευθυνόφοβους και συμβιβαστικούς ανθρώπους. Εγώ δεν είμαι ικανοποιημένος ποτέ από τη μέση λύση. Αναζητώ, πάντα, το τέλειο με οποιοδήποτε κόστος.

Αρκετοί από εσάς με χαρακτηρίζουν γραφικό. Εάν είναι να γίνω ένας συμβατικός επιστήμονας, φορώντας κοστούμι, άσπρη ιατρική ποδιά, να φοράω κολεγιακά καρό μπλουζάκια και sea and city παπουτσάκι, να λείπει το βύσσινο. Γουστάρω να είμαι ο εαυτός μου, πάντα και σε όλες τις περιστάσεις. Όσο εσύ θα με κρίνεις με βάση την εξωτερική μου εικόνα (σκουλαρίκια και μαλλούρα), τότε εσύ θα χάνεις. Η κριτική, που μου ασκείς, με αφήνει παγερά αδιάφορο. Ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού μου είμαι πάντα ΕΓΩ!

Πολλοί από εσάς με χαρακτηρίζουν τσαρλατάνο. Ευτυχώς, για μένα, δε ζω στο μεσαίωνα, γιατί θα με είχατε κάψει στην πυρά. Δε σε κακολογώ, όμως, ούτε σε κρίνω. Εσύ έχεις μάθει να προσκυνάς και να σέβεσαι μόνο τους έχοντες και κατέχοντες. Έχεις μάθει να στήνεις κ....ο σε κάθε γιατρό, προκειμένου να εξυπηρετηθείς καλύτερα. Έχεις μάθει να υποκλίνεσαι στους παπάδες, για άφεση αμαρτιών. Έχεις μάθει να «γλείφεις» τους γλοιώδεις βουλευτές, προϊσταμένους, διευθυντές κτλ, προκειμένου να λάβεις ρουσφέτι.

Όταν εγώ λέω την αλήθεια, ελάχιστοι με κατανοούν και ακόμη λιγότεροι με ακολουθούν.

Όσο εσύ ο μέγας κριτής θα με περιμένεις στη γωνία, για να μου επιστήσεις τα λάθη μου, όσο εσύ θα με χλευάζεις, θα με φθονείς, θα με ζηλεύεις και θα με κατηγορείς, τόσο εγώ θα είμαι εδώ, για να στα χώνω κανονικά.

Όσο με πληγώνεις, τόσο με πωρώνεις! (σύνθημα οπαδών του ΠΑΟΚ).

Και κάτι ακόμη. Στα άρθρα μου πάντα αναφέρομαι σε πρώτο πρόσωπο. Αυτό έχει να κάνει με την αγάπη μου για εσένα. Σε αισθάνομαι δικό μου πρόσωπο. Οικείο. Πονάω, συμπάσχω για την άγνοια και την αμέλεια σου.

Τα άρθρα μου έχουν σκοπό να σε ταρακουνήσουν και να σε αφυπνίσουν. Είμαι σκληρός στα λόγια. Πολλές φορές γίνομαι και δογματικός. Τι περιμένεις, όμως, από ένα "δικτάτορα"; Εξάλλου, και ο άγιος φοβέρα θέλει!

Η ιστοσελίδα μου δεν έγινε τυχαία. Δε δημιουργήθηκε για αυτοπροβολή και δόξα. Ούτως ή άλλως, εγώ γνωρίζω τα όσα αναφέρω, από βιωματική εμπειρία κυρίως, και πράττω τα όσα κηρύττω με περίσσεια αυστηρότητα.

Γι' αυτό, λοιπόν, σε προειδοποιώ. Εάν δε με γουστάρεις, αυτό είναι δικό σου πρόβλημα. Μπορείς να την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια.

Ως "δικτάτορας", επίσης, σου αναφέρω και το εξής: σου ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ να εκφράζεις επιστημονική άποψη για όσα βίντεο ανεβάζω και για όσα κείμενα αρθρογραφώ, γιατί, απλά, δε γνωρίζεις την τύφλα σου. Μέχρι να πετύχεις τους παρακάτω στόχους (τους οποίους εγώ πέτυχα), κάνε μου τη χάρη, σε παρακαλώ, και κάτσε στη γωνία σου. Άκου, διάβασε, άνοιξε το μυαλό σου και, τέλος, βίωσε τα όσα πρεσβεύω.

ΟΤΑΝ

• Θα αφιερώσεις 10 χρόνια από τη ζωή σου σε σπουδές πάνω στο αντικείμενο της διατροφής και της άσκησης.
• Θα αφιερώσεις 25 χρόνια από τη ζωή σου σε επαγγελματική και βιωματική εμπειρία.
• Θα βοηθήσεις περισσότερους από 10.000 ανθρώπους να ξαναβρούν τον εαυτό τους και την υγεία τους.
• Θα αφιερώνεις 8 – 20 ώρες καθημερινά, για να βοηθάς τους συνανθρώπους σου.
• Θα παρατήσεις καριέρα σε μεγάλα αστικά κέντρα, για να ζήσεις ελεύθερος.
• Θα γυρίσεις την πλάτη σε δόξα και χρήματα, για να ζήσεις αυτάρκης.
• Η βιβλιοθήκη σου θα είναι μία από της πιο πλήρεις και ενημερωμένες παγκοσμίως.
• Θα έχεις διαβάσει περισσότερα από 1.000 επιστημονικά, και όχι μόνο, συγγράμματα σχετικά με το αντικείμενο της υγείας.
• Και, τέλος, ΟΤΑΝ όλη σου η ζωή θα διέπεται από έναν και μοναδικό στόχο. Την αειζωϊα.

ΤΟΤΕ

Θα έχεις κάθε δικαίωμα να εκφράζεις επιστημονική άποψη. Θα μπορείς να με κρίνεις και να με επικρίνεις. Τότε, θα είσαι ευπρόσδεκτος να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι ως ίσοι και να βοηθήσουμε από κοινού τον κόσμο. Θα είσαι ευπρόσδεκτος να ανταλλάξουμε γνώσεις, εμπειρίες, σοφία. Μέχρι τότε, όμως, κάνε μου τη χάρη και σώπα.

Μέχρι τότε... ΕΓΩ είμαι ο «ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ»!

Γι' αυτό, λοιπόν, αποφασίζω και διατάζω!

Σπάρτακος

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Αυτό το άρθρο γράφτηκε ως απάντηση σε όσους από εσάς με βομβαρδίζετε, καθημερινά, με ηλεκτρονικά μηνύματα (email) του τύπου:

«μα εγώ κάπου διάβασα ότι...»

«μα ένας γνωστός μου γιατρός μού είπε ότι...»

«μα εγώ νομίζω ότι...»

«μα κάπου άκουσα ότι...»

«πιστεύω ότι...»
κτλ