Σκοτεινός - βρωμερός υπόνομος

Αγαπητοί φίλοι – ες, είμαι σίγουρος ότι στο άκουσμα και μόνο της λέξης «υπόνομος», φέρνεις στο νου σου την εικόνα ενός σκοτεινού, γεμάτου υγρασία, μούχλα, βρωμιά και γεμάτο ποντίκια μέρος. Στη θέα ενός υπόνομου, ανατριχιάζεις γεμάτος αηδία από την δυσωδία που εκπέμπει. Απομακρύνεσαι με βήμα γοργό ή αποφεύγεις να περάσεις από δίπλα.

Φαντάσου τώρα, αυτόν τον υπόνομο πάνω σου, μέσα σου και με αποστολή να τον συντηρείς δια βίου καθαρό με καθημερινή φροντίδα.

Κατάλαβες φαντάζομαι ότι αναφέρομαι στο παχύ έντερο του κάθε ανθρώπου. Ένα έντερο που είναι υπεύθυνο για την μάστιγα της ανθρωπότητας. Την ΑΣΘΕΝΕΙΑ!

Το πεπτικό σύστημα του ανθρώπου, μέρος του οποίου είναι και το παχύ έντερο είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα προβλήματα υγείας που ξεκινούν εδώ (κύρια στο στομάχι και το λεπτό έντερο) είναι υπεύθυνα για την κατάρρευση του ανοσοποιητικού.

Φαντάσου λίγο ένα σκοτεινό κελάρι γεμάτο υγρασία, μούχλα, αράχνες, σάπιες τροφές, ζυμωμένα και χαλασμένα φρούτα, τυριά. Κρέατα και αλλαντικά σε αποσύνθεση, σκουληκιασμένα ψωμιά και άλευρα.

Και όμως το ίδιο συμβαίνει και στο παχύ σας έντερο. Το ότι δεν έχετε άμεση επαφή με αυτό το «υπόγειο» δε σημαίνει ότι το πρόβλημα που περιέγραψα δεν υφίσταται. Και υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση είναι ο ασυνείδητος άνθρωπος που τρώει χωρίς ευγνωμοσύνη, βιαστικά, λαίμαργα και κυρίως χωρίς διατροφική παιδεία. Ρίχνεις μέσα σου σαβούρα χωρίς να ξέρεις πως δουλεύει αυτό το υπέροχο σώμα σου. Αυτοκτονείς καθημερινά με το πιρούνι σου, σκάβοντας το λάκκο σου με τα ίδια σου τα δόντια. Περιμένεις την υγεία σου εξ’ ουρανού με προσευχή και διαλογισμό ή αγοράζοντας την από το φαρμακείο της γειτονιάς σε ένα πολύχρωμο μπουκαλάκι. Μα είστε σοβαροί και υπεύθυνοι άνθρωποι; Σας δόθηκε το υπέρτατο δώρο της ζωής και εσείς το ξοδεύετε δηλητηριάζοντας το σώμα σας.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Πάρτε την υγεία στα χέρια σας. Μας θέλουνε άρρωστους, γερασμένους, σκυφτοκέφαλους. Μόνο έτσι μας καθοδηγούν.

Πηγαίνεις στο γιατρό για να σου κάνει τι;

Ο ίδιος πέραν της διάγνωσης είναι ανήμπορος να σε βοηθήσει.

Το «παίζει» θεραπευτής συνταγογραφόντας φάρμακα Φ-Α-Ρ-Μ-Α-Κ-Ι!!

Είναι και αυτοί άνθρωποι που σιτίζονται και ζουν χειρότερα από το μέσο άνθρωπο. Δεν διδάσκονται τίποτα απολύτως κατά την διάρκεια των σπουδών τους για το θέμα της διατροφής.

Η γνώση είναι η μόνη σου δύναμη. Η γνώση ανατομίας και φυσιολογίας του ανθρωπίνου σώματος είναι η σημαντικότερη. Και τη έγινε εάν γνωρίζεις την εντεκάδα του Παναθηναϊκού, ποιος είναι υπουργός παιδείας της Ρωσίας, ή πότε έγινε η μάχη του Μαραθώνα. Σε κάνει αυτό καλύτερο άνθρωπο, πιο συνειδητό πολίτη και κύρια υπεύθυνο και υγιή άτομο έτοιμο να βοηθήσει και να μοιραστεί την ΑΓΑΠΗ;

 Η λύση δεν είναι η αντίδραση έξωθεν.

Είναι η δράση που ξεκινάει στην κουζίνα σου, μέσα σου.

Ξεκίνα με το τομάρι σου.

 ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΕΞΗΣ:

- η πρώτη ύλη που χρησιμοποιούν για την βιβλιοδεσία παρασκευάζεται από το κοινό λευκό άλευρο, από ρύζι λευκό ή από το άμυλο της πατάτας;

- Η κοινή κόλλα παρασκευάζεται από χόνδρους, σάρκες, πλακούντα, λίπος, ζελατίνη και οστά ζώων;

- Η κρέμα γάλακτος, τα άπαχα γάλατα και τα βούτυρα είναι τα κύρια συστατικά των προϊόντων τοιχοποιίας και χρωμάτων βαφέων;

- Το ασπράδι του αυγού (ωμό) έχει την δυνατότητα να κολλήσει δύο κόλλες χαρτί ή δύο ρούχα τόσο πολύ, που ο διαχωρισμός τους να είναι προβληματικός ακόμη και με το άφθονο νερό;

- Η γλουτένη των δημητριακών χρησιμοποιείται ως στόκος;

 Και όμως είναι αλήθεια. Το 99% των ανθρώπων παγκόσμια καταναλώνει αυτά τα σκουπίδια και τα καλεί ΤΡΟΦΙΜΑ.

Το ανθρώπινο σώμα σπαταλάει τα 2/3 της ενέργειας του (με κόστος βέβαια) στην πέψη των σκουπιδιών, με συνέπεια να μην έχει τη δυνατότητα να αυτοθεραπευτή ή να τροφοδοτήσει με καθαρό αίμα τους μύες και τον εγκέφαλο, καθιστώντας τον άνθρωπο έρμαιο του κάθε υποκριτή συμφεροντολόγου ιλουμινάτι, μασόνου πολιτικού ή θρησκευτικού ηγέτη.

Η Υγεία είναι κληρονομικό και αναφαίρετο δικαίωμα σου. Η λέξη κλειδί για τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα σου είναι η λέξη ΘΕΛΩ!

Πες τα 3 ΘΕΛΩ:

- Θέλω να ξέρω!

- Θέλω να γιατρευτώ!

- Θέλω να είμαι υγιής!

 Δράσε τώρα… Αύριο μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά για την υγεία σου!

 Σπάρτακος